Gázrobbanás rázta meg Tapolcát: Súlyos sérült, leomlott egy erkélyKatasztrófavédelem 

Gázrobbanás rázta meg Tapolcát: Súlyos sérült, leomlott egy erkély

Tapolcán, a Kazinczy téren lévő tízemeletes társasház harmadik emeleti lakásában gázrobbanás történt szombat este. A detonáció következtében az erkély leomlott, és kisebb tűz keletkezett a konyhában, amit egy szabadnapos tűzoltó oltott el. Az épületből 198 lakót evakuáltak. A helyszínre az ajkai, keszthelyi, badacsonytomaji hivatásos, és a tapolcai önkormányzati tűzoltók, valamint a Veszprém vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult. A lakók a statikus vizsgálat után visszatérhettek otthonaikba.

Tapolca – Gázrobbanás történt vasárnap este egy tapolcai lakótelepi társasház harmadik emeletén. A detonáció ereje leszakította az erkély falát, és az épület mindkét oldalán kiszakította az ablakokat. A beton darabjai több tíz méterre repültek szét. A robbanás után a helyszínre riasztott tűzoltók 36 lakásból 198 embert evakuáltak.

A katasztrófavédelem azonnali statikus vizsgálatot rendelt el. Márta Attila katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint a robbanás a harmadik emeleti lakást súlyosan megrongálta, de a többi lakás szerkezetileg biztonságos maradt. A lakók így nem sokkal 21 óra után visszatérhettek otthonaikba. A tűz keletkezésének okát még vizsgálják.

A Delta hírek információi szerint a robbanást egy 31 éves férfi okozhatta, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. Helyiek elmondása alapján a férfi a robbanás előtt felhívta édesanyját, és közölte vele öngyilkossági szándékát, majd megnyitotta a gázt. Bartók Judit rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy közveszélyokozás gyanújával indult büntetőeljárás az ügyben.

Fotó: facebook  Veszprém vármegyei rendőrség


Related posts

Leave a Comment

Enable Notifications OK No thanks